etavasz

Egyetemi Tavasz 2016

Az Egyetemi Tavasz a Szegedi Tudományegyetem tavaszi rendezvénysorozata, melyet 2004 óta minden áprilisban megrendez az SZTE Kulturális Iroda.


Tisztelt Egyetemi Polgárok! Kedves Vendégeink!


„Az a civilizáció, amelyik elhidegül a tudományától és művészetétől, vagyis a kultúrájától, az pusztulásra van ítélve” – mondta Bay Zoltán, aki egyike volt a 20. század világviszonylatban is meghatározó természettudósainak, és a Szegedi Tudományegyetem Elméleti Fizika Tanszékén oktatott 1930-36-között.

 

A Szegedi Tudományegyetem mindig is fontosnak tartotta, hogy tudomány és művészet kéz a kézben járhasson: erre nem csupán egyetemünk karai jelentik a biztosítékot, hanem az Egyetemi Tavasz is, amely hagyomány szerint egyetemünk korábbi névadója, József Attila születésnapján – és egyben a költészet napján – kezdődik, és tizenharmadik éve kínálja programjait az egyetem és a város polgárainak. A fesztiválon nem csupán az egyetem kapuit nyitják meg a város polgárai számára, de egyetemünk oktatói, dolgozói, hallgatói is megmutatják művészi tehetségüket. Tizenharmadik alkalommal kínál több mint kétszáz programot városszerte: komoly- és könnyűzenei koncerteket, előadásokat, kiállításokat, táncházakat, színházi előadásokat, könyvbemutatókat és minden hétköznap délben verseket.

 

A 13. Egyetemi Tavasz programjaihoz kívánok mindannyiunknak tartalmas szórakozást annak reményében, hogy a fesztiválon mindenki talál kedvére való programokat.

 

Prof. Dr. Szabó Gábor

Rektor

Szegedi Tudományegyetem


A mindenki számára nyitott rendezvénysorozaton kulturális és sportesemények, kari napok, ismeretterjesztő előadások és konferenciák várják az érdeklődőket. A rendezvénysorozat programjait a kihelyezett programfüzetekben, és a Szegedi Tudományegyetem honlapjának rendezvénynaptárában találhatják meg.



Az Egyetemi Tavasz 2016 programfüzete innen letölthető.