trolibusz_1170x430

Önjáró trolibusz érkezett a hallgatókért

Az ELIPTIC projekt keretében ismét kérdőíves felmérést végeznek a Mérnöki Kar hallgatói az SZKT által üzemeltetett kísérleti járaton. A 77/A vonalon önjáró trolibuszok közlekednek majd, melyekkel kapcsolatos utasvéleményekről érdeklődnek. Ehhez kapcsolódó felkészítés részeként tettek látogatást 2016. október 4-én, az SZKT Trolibusz Telephelyen.


lhorizon


Ismét trolibusz telephely látogatás

 

ELIPTIC – Települések közlekedésének elektromos áram üzemű fejlesztése

 

program keretében a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar Műszaki Menedzser Szak Logisztikai Szakirányának harmadéves hallgatói – üzemlátogatás keretében – felkészítő programon vettek részt az SZKT Trolibusz Telephelyén 2016. október 4-én. A hallgatókért, a két nappal később megrendezésre kerülő kérdőíves felmérés tárgyát képező önjáró trolibusz érkezett a Mars térre, amelyet kipróbálva közvetlen benyomást szereztek e környezetbarát, korszerű jármű utaskényelméről. A telephelyre érkezést követően Náday Attila műszaki osztályvezető tájékoztatást adott a szegedi közösségi közlekedés fejlesztéséről, az új hibrid járműves lehetőségekről, majd kollégájával együtt bemutatták az SZKT trolibusz flottájának műszaki érdekességeit, az új járművek speciális megoldásait és az idősebb járművek felújítási munkáiba is betekintést nyertek a hallgatók. Fontos, hogy a 2016. október 6-i kérdőíves felmérés során kérdezőbiztosként közreműködő hallgatók tájékozottak és felkészültek legyenek a „bordó trolikkal” kapcsolatban, hiszen ezek a járművek tesztelése történik a 77/A vonalon, ahol nincs felsővezeték a teljes vonalszakaszon. Az akkumulátorról is működtetett trolibuszok rugalmasabb megoldást kínálnak járattervezési szempontból és közlekedési vagy műszaki akadályok időleges áthidalásakor egyaránt.


A felmérés a 77/A vonalán 2015-ben már egyszer megtörtént, melynek kontrollmérése áll feladatként hallgatóink előtt. A cél annak megismerése, mennyiben változott az utazóközönség véleménye a korábbiakhoz képest az önjáró trolibuszokkal kapcsolatban.


szteszktmk_logo



Képgaléria - Önjáró trolibusz érkezett a hallgatókért