caerus_1170x430

Kommunikáció az energia-ipari szereplők és a fiatalok között

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara a francia székhelyű Fédération Européenne des Cadres de l’Energie et de la Recherche megkeresésére csatlakozott a „Reinventing industrial relations with and for young people: a research applied to energy transition” projekthez, illetve az információáramlást és párbeszédet segítő interaktív platformhoz

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara 2015. novemberében a francia székhelyű Fédération Européenne des Cadres de l’Energie et de la Recherche megkeresésére csatlakozott a „Reinventing industrial relations with and for young people: a research applied to energy transition” projekthez, illetve az információáramlást és párbeszédet segítő interaktív platformhoz (www.caerus-program.eu).

2016. június 16-án Karunkra látogatott Francois Perniola úr a FECER elnöke, akinek a koordinálásával, illetve moderálásával egy videokonferencia keretében lehetőség nyílt hallgatóink számára, hogy a Université Pierre et Marie Curie Természettudományi Karának két munkatársával (Philippe Lazzarotto és Patrick Porcheron), illetve három hallgatójával az Európai Uniónak az energetika jövőjét is érintő munkájáról beszélgessenek, valamint szakmai eszmecsérét folytassanak a nemzeti szintű sajátosságokról. Szó esett többek között az Európai Unió Tanácsának a szakmai gyakorlatok minőségi keretrendszeréről tett ajánlásáról is, ennek kapcsán hallgatóink (Förgeteg Nikolett, Kis Evelyn, György Stefán, Török Tamás) csoportfeladatok keretében az ipari kapcsolatok résztvevőinek szerepébe bújhattak.

A program ősszel, egy Párizsban rendezendő innovatív szeminárium keretében folytatódik, immáron 20 európai egyetem hallgatóinak és oktatóinak részvételével.

 

Nagy Valéria, főiskolai docens

2016.06.16_1
Caerus program szegedi workshop