sci_logo-boritokep

Szegedi mérnökhallgató a SCI-NDIKÁTOR döntőjében

A Mérnöki Kar képviseletében Mihalkó József vett részt 2017. március 30-án, a Fővárosi Állat- és Növénykertben található Csillagtérben, megrendezett SCI-NDIKÁTOR Országos Tudománykommunikációs Verseny döntőjében.


Mihalkó József, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának képviseletében részt vett a NATE (Nők a Tudományban Egyesület) által rendezett SCI-NDIKÁTOR Országos Tudománykommunikációs Verseny döntőjében, amelyet 2017. március 30-án a Fővárosi Állat- és Növénykertben található Csillagtérben rendeztek meg.


SCI-1
Fotó: Potyó Imre


2016 novemberében minden pályázónak egyperces videóval lehetett jelentkezni a versenyre, amely után a zsűri előszelektálása következett, s kialakult a döntősök mezőnye. A döntőig hátralévő 4 hónap során mentorok – név szerint Komlósi Orsolya, Lakos Nóra, Mann Dániel, valamint Zsíros László Róbert – segítségével a döntősök kommunikációs képességeit fejlesztették különböző helyszíneken (pl. Google Ground, Zipernowsky Tudományok és Művészetek Háza, Ustream).


Az egyes workshopokon több gyakorlat segítségével gyúrták össze a SCI-ndikátor jelöltek az előadásukat, pl. 20 másodpercben is elő kellett adni üzenettérkép segítségével, vagy nemcsak a saját, hanem más versenyző előadását is prezentálni kellett, mivel látható volt így, hogy mely lényeges gondolatok maradnak meg az egyes előadásokkal kapcsolatban.


A döntőben lehetett hallani pl. a csillagászatról, a dunavirágokról, a Rubik-kocka akadálymentesítéséről és más különböző műszaki megoldásokról.


SCI-2
Fotó: Potyó Imre


A döntőről készült felvétel megnézhető >>ITT<<, illetve Mihalkó József előadásáról a felvétel >>ITT<< nézhető vissza.

József a „Szalámitaktika – Kézben tartott szalámigyártás” címmel a többváltozós folyamatszabályozás élelmiszeripari bevezethetőségét mutatta be a közönség számára érthető formában.