tdk-borito

Színvonalas TDK munkákat készítettek a hallgatók és a témavezetőik

Gratulálunk az idei TDK versenyre benevezett hallgatóknak és témavezetőiknek a kiváló tudományos munkákhoz és sok sikert kívánunk az országos versenyekre továbbjutott hallgatóknak!


A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán november 7-én tartották meg az őszi Tudományos Diákköri Konferenciát. Hat szekcióban közel 50 hallgató mérte össze a tudását élelmiszertechnológia, élelmiszertudomány, műszaki tudomány és ökonómia tárgykörben.

A szakmai zsűri és a szekció tikárok lelkiismeretes munkáját emléklappal ismerte el a Mérnöki Kar dékánja, Dr. habil. Bíró István.


tdk1

Fotó: Dani Géza


A rendezvény finanszírozásában közreműködött az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetségprogram „A hazai Tudományos Diákköri műhelyek rendezvényeinek támogatása” című és NTP-HHTDK-17-0004 számú pályázaton keresztül

A rendezvény kiemelt támogatója a SOLE-MIZO Zrt. volt, akinek köszönhetően a résztvevők különféle tejtermékeket kóstolhattak a rendezvény teljes időtartama alatt. További támogatók: az SZTE MK Hallgatói Önkormányzata, a Rotary Club Szeged-Tisza és a Kecskeméti Konzerv Kft.

A nevezett hallgatók között 6 első helyet, 7 második helyet, 4 harmadik helyet és 6 különdíjat osztott a zsűri. Továbbá 21 fő képviselheti a kart a 2018-as MÉTE OTDK-n és 23 fő a 2019-es OTDK-n.

A díjakat a helyezetteknek a Mérnöki Kar dékánja, Dr. habil. Bíró István adta át.


tdk2

Fotó: Dani Géza


A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Hallgatói Önkormányzata biztosította a díjazottaknak a pénzjutalmat. Az I. helyezettek fejenként 15.000 Ft-ot, a II. helyezettek fejenként 10.000 Ft-ot, a III. helyezést és különdíjat átvevők fejenként 5.000-5.000 Ft-ot kapnak.

A Mérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Kiss Sándor tájékoztatta a díjazottakat a pénzjutalmak átvételének módjáról.

A Rotary Club Szeged-Tisza 20.000 Ft értékű különdíjat ajánlott fel egy tehetséges hallgatónak, melyet Streitmann Gábor kincstárnok adott át.


tdk3

Fotó: Dani Géza


A díjkiosztó ünnepség végén Dr. Zsótér Brigitta, a Mérnöki Kar Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke megköszönte a zsűri, a TDK szervezésében résztvevő kollégák, demonstrátorok, HÖK képviselők munkáját. Külön köszönetet mondott Joóné Muhi Piroska TDT titkárnak a fáradságot nem ismerő, áldozatos munkájáért.



SZTE Mérnöki Kar TDK eredmények letöltése.


Képgaléria (fotó: Dani Géza)