Te_is_legy_STEM_csillag_-_Noi_hallgatok_szamanak_novelese_a_Mernoki_Karon

„TE IS LÉGY STEM CSILLAG!” - női hallgatók számának növelése a Mérnöki Karon


A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán 2018. január 5-én rendezték meg a „A természettudományos, mérnöki, informatikai szakok területén a női hallgatók számának növekedése” c. eseményt, amely az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 azonosító számú, „A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerőpiaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében” című pályázat AP1 Hallgatói diploma-szerzést segítő szolgáltatások; AP1_MK Lemorzsolódást csökkentő program kifejlesztése az MK-n az MTMI területeken c. alprojekt keretén belül került megvalósításra. A rendezvény további szervezői: SZTE Mérnöki Kar, a Soroptimist Club Szeged és az SZTE MK Tudományos Diákköri Tanács volt.

A rendezvény célja, hogy a mérnöki tudományokat és a Mérnöki Kar képzéseit népszerűsítse a középiskolás diáklányok körében, ezáltal a mérnökhallgató lányok arányát növelje a jövőben a karon.

Dr. habil. Bíró István, a Mérnöki Kar dékánja, valamint Hovorkáné Dr. Horváth Zsuzsanna oktatási és általános dékánhelyettes üdvözölte a vendégeket.



Dr. habil. Bíró István, a Mérnöki Kar dékánja, valamint Hovorkáné Dr. Horváth Zsuzsanna oktatási és általános dékánhelyettes üdvözölte a vendégeket.



Ezt követően a részvevő lányok betekintést kaptak a kar képzési választékába Daniné Horváth Annamária, a Tanulmányi Osztály vezetője jóvoltából. Majd Dr. Péter Szabó István a Duális Képzési Központ vezetője tájékoztatta őket a duális és a kooperatív képzések előnyeiről.



Daniné Horváth Annamária, Tanulmányi Osztály vezetője és Dr. Péter Szabó István a Duális Képzési Központ vezetője



Pneumobil autó tervezéséről, építésről, versenyekről Gyurkó Csilla hallgató prezentált, aki a Shell ECO-Maraton csapat pilótája. Az előadást követően gyakorlati bemutatót is tartott.



Pneumobil autó tervezéséről, építésről, versenyekről



A vendég középiskolás lányok Dr. Sárosi József, a Műszaki Intézet intézetvezető-helyettesének irányításával végiglátogatták a Mérnöki Kar laborjait, ahol érdeklődést felkeltő, információban gazdag, színes laborvezetést tartott Dr. Beszédes Sándor főiskolai docens, Dr. Kertész Szabolcs tudományos munkatárs és Csikós Sándor egyetemi tanársegéd. A rendezvényt szervezte és koordinált: Dr. habil. Zsótér Brigitta főiskolai docens.



Érdeklődést felkeltő, információban gazdag, színes laborvezetés  
















További képek a laborvezetésről

(a képre kattintva GALÉRIA nyílik)


(Szerző: Dr. habil. Zsótér Brigitta)