Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Diákkedvezmények Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem 2014. február 8-án nyílt napra várja a felvételizést tervezőket és szüleiket a Rektori Hivatal épületébe (Szeged, Dugonics tér 13.). A továbbtanulásról szóló cikksorozatunk alábbi részében bemutatjuk, hogy milyen lehetőségeket rejt a diákigazolvány.

A diákigazolvány nemcsak az egyetemi jogviszonyt igazoló legfontosabb okmányok egyike, hanem különféle kedvezmények forrása is. Az SZTE-s diákigazolvány úgynevezett elektronikus pénztárcaként is működik, azaz a kártyában lévő chip segítségével az egyetemi épületekben – jelenleg a Gazdaságtudományi Kar és a József Attila Tanulmányi és Információs Központ épületében – elhelyezett automatákból hideg és meleg italok vásárlására is alkalmas. Emellett számos étkezési, kulturális és vásárlási kedvezmény igénybevételére is jogosít. Az SZTE Ajándékboltban és a Szegedi Nemzeti Színházban 10% kedvezményt adnak, a Szegedi Vadasparkba 1150 forintért, a Napfényfürdőbe 2000 forintért, az SZTE Füvészkertbe 300 forintért válhatnak kedvezményes belépőt az egyetemi hallgatók, míg a Szegedi Csillagvizsgálót ingyenesen látogathatják az SZTE polgárai. A sport szerelmesei 2000 forintos havi tagdíjért vehetik igénybe az SZTE EHÖK Fitness Klub konditermét és az órarendi edzéseket. A diákigazolvány kedvezményre jogosít a helyi autósiskoláknál, de a Szegeden működő nyelviskolák is kedvező óradíjakat biztosítanak a tanulni vágyó diákoknak. SZTE-s diákigazolvánnyal természetesen kedvezményes áron látogathatók a különböző egyetemi bulik, és szinte nincs olyan étkezde, pizzázó, hamburgeres Szegeden, ahol nem adnak engedményt az egyetemi polgároknak – csak, hogy néhányat említsünk a kedvezmények közül.

Ezenfelül számos szolgáltató egység nyújt kedvezményt az egyetemi polgároknak, a szegedi diákoknak szóló kedvezményekről további információ a www.sztekedvezmenyek.hu oldalon érhető el.

 

A felvételi eljárás menetéről és a Szegedi Tudományegyetem képzéseinek követelményeiről mindent megtudhatnak az érdeklődők a 2014. február 8-án (szombaton) 9 órakor kezdődő nyílt napon az SZTE Rektori Hivatal épületében (Szeged, Dugonics tér 13.). A szegedi egyetem képzéseit is bemutató nyílt napon az universitas vezetői ismét tartanak „szülői értekezletet”, ahol friss információkkal segítik a diákokat és a felnőtteket a továbbtanulásról szóló döntés meghozatalában. Az SZTE immár hagyományos februári, a felvételi jelentkezés határidejéhez közeli nyílt napjáról további információ itt olvasható.

 

Az SZTE immár hagyományos februári, a felvételi jelentkezés határidejéhez közeli nyílt napjáról további információ itt olvasható.

Az SZTE kari nyílt napjairól további információ az alábbi linken olvasható. Az SZTE felvételizőknek szóló honlapja: http://www.u-szeged.hu/felveteli

 

Korábban írtuk:

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Nőtt az állami ösztöndíjas helyek száma

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Színház, fesztiválok és egyetemi bulik

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Képzési díjak 2014-ben

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Diákmunka-lehetőségek Szegeden

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Tanulj idegen nyelveket az SZTE-n!

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? A kollégiumoktól az albérletekig

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Sportolj az SZTE-n!

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Tudnivalók határon túli jelentkezőknek

Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd? Pontok és határok 2014-ben

 

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Gal_ErikaGál Erika - FOK, fogorvos

Nem bántam meg, hogy az SZTE Fogorvostudományi Karára járhatok. Az oktatás nagyon magas színvonalat képvisel, ráadásul nagyon jó kis közösségbe csöppentem. A tanárok korrektek, a tananyag elérhető, csak tanulni kell. Ráadásul minden év végén van nyári gyakorlat, ami kötelező jellegű. Az egyetem gyakorlati helyet is biztosít itt a szegedi klinikán, ezen felül minden államilag támogatott diákjának tömegközlekedési bérletet és jegyzettámogatást biztosít, amit rendkívül hasznosnak tartok.




Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.