Bezár

Hírarchívum

_MG_7573

Az ország második legjobb egyeteme az SZTE

Az ország második legjobb egyeteme az SZTE

2016. november 17.
1 perc

A HVG rangsora alapján az ország második legjobb felsőoktatási intézménye a Szegedi Tudományegyetem. A tíz legjobb között szerepel egyetemünk két kara is: a Bölcsészettudományi Kar (4. helyen) és az Általános Orvostudományi Kar (7. helyen).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A HVG idén is elkészítette a felsőoktatási intézmények rangsorát. Tavalyhoz képest egyetemünk két helyet javított: negyedikről a második helyre került az országos listán. Már csak az Eötvös Loránd Tudományegyetem előzi meg.

 

A HVG friss felsőoktatási rangsorában a karokat is értékelték. A szegedi bölcsészettudományi kar a 4. helyen szerepel úgy, hogy az első három kart megosztott első helyen jegyezték. Az orvosi kar pedig a 7. helyen végzett.



Az oktatói kiválóságot tekintve az SZTE BTK az előkelő 2. helyen végzett, az SZTE ÁOK a 10. helyen szerepel. Hallgatói kiválóságban az SZTE karai közül az Általános Orvostudományi Kar a legjobb, amely országosan is a tizedik helyet szerezte meg ebben a kategóriában.

 

Az összesített intézményi és kari rangsor az idén is a hallgatói és az oktatói rangsorokból áll össze. A rangsor készítői figyelembe vették a hallgatók számát, a tudományos fokozatot szerzett oktatók számát és arányát, a tudományos fokozattal bíró oktatókra jutó hallgatók számát és az MTA-címeket szerzett oktatók arányát. Felhasználták az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, illetve a középiskolai versenyen helyezettek számát.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek