Bezár

Hírarchívum

"Időn túli üzenetek”- Dr. Gyeviki János kiállítás a TIK Caféban

"Időn túli üzenetek”- Dr. Gyeviki János kiállítás a TIK Caféban

2017. szeptember 22.
1 perc

A 2017/2018-as tanévben folytatódik az SZTE Alma Mater Máskép(p) – Köztünk élő alkotók kiállítássorozata. A Tik Caféban szeptember 19-én nyílt kiállítás által ismét egy egyetemi oktatót ismerhetnek meg az érdeklődők nem hétköznapi oldaláról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Dr. Gyeviki János, az SZTE Mérnöki Karának egyetemi docenseként ment nyugdíjba, de tudományos főmunkatársként és óraadóként továbbra is részt vesz a Műszaki Intézet életében. Az őszi szemeszter első kiállítója a sorozat kezdetén, 2013-ban többed magával már bemutatkozott, most azonban egy önálló kiállítást hozott el. Az „Időn túli üzenetek” című kiállítás hosszú évtizedek munkája, melyet először a Somogyi-könyvtárban láthatott a közönség.


GyevikiJ1


- Ezeken a fotóimon nem szerepel ember, de egy meggörbült rozsdás szög, egy megcsavart drót, egy öreg kerítésoszlop hordozza elődeink kéznyomát és üzenetét - fogalmazott Dr. Gyeviki János.


GyevikiJ2


A kiállítás megnyitóján - a képek hangulatához tökéletesen illeszkedve - Oravecz Imre Az öregek látogatása című versét szavalta Fabulya Andrea. A fotók és a vers által teremtett hangulatot még különlegesebbé tette a művész legkisebb lányának, Gyeviki Hajnal Csillagnak előadása, aki kavalon adott elő moldvai csángó dallamokat.


GyevikiJ3


A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2017. szeptember 19. és október 15. között a TIK Café-ban (Ady tér 10.) nyitvatartási időben.


Szöveg és fotó: SZTE Alma Mater

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek