techtogether

Eredményesen szerepelt a Mérnöki Kar csapata a Techtogether Automotive Hungary versenyén

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Airrari-STECO Team nevű csapata is részt vett a aTechtogether Automotive Hungary és Ipar Napjai versenyen a Hungexpón.

2014 óta az Automotive Hungary kiállítással egy időben rendezik meg a Techtogether Automotive Hungary és Ipar Napjai mérnökversenyt, amelyet idén 2020. október 20-21-én tartottak. Itt nemcsak új szponzorokat találhattak a csapatok fejlesztéseikhez, hanem álláslehetőségekről is hallhattak.


img_20201020_105532_450x330


A megmérettetés már korábban elkezdődött: részben online, részben pedig offline zajlottak a munkálatok. A csapattagok nagy lendülettel és erőbedobással készültek a megváltozott körülmények ellenére is a versenyre. Az SZTE Mérnöki Kar csapatának felkészítői Dr. Péter-Szabó István főiskolai docens és Forrai Sándor tanszéki mérnök voltak. A csapat tagjai: Deák Zsombor, Gégény Ádám, Hegedűs Sándor, Kozák Emese, Molnár Zsolt és Lennert József Richárd.


alkatresz_450x330
Amellett, hogy a csapat színvonalas munkát végzett a verseny egész ideje alatt, még a felmerülő problémákat is sikerült orvosolniuk. A versenyre készített 3D nyomtatott kisautójuk egyik fogaskereke eltört a próbaszerelés során, de a kiállításnak hála, a VarinexZrt-hez fordult a csapat, akik örömmel segítettek. Budapesti telephelyükön Pesti Dániel mérnök kollégájuk 2 órán belül elkészítette az alkatrészt két példányban Stratasys F370- es 3D nyomtatóval.

- Ezúton is köszönjük a segítséget! - üzente a csapat.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.



bulik-patrikBulik Patrik – MK: műszaki menedzser

A szakmai gyakorlattal és a duális képzés bevezetésével már egyetemistaként lehetőségünk nyílik valódi munkatapasztalat szerzésére. Nyelvtanulásra is kiválóan alkalmas az SZTE, hallgatóként megannyi ösztöndíjra pályázhatunk a világ számos országába. Az egyetemi élet szerves része persze a kikapcsolódás is, melyhez sportolási, kulturális lehetőségeket és kedvezményes belépőket biztosítanak.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.