Bezár

Hírarchívum

IOI_guide

A 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia a csapatvezetők szemével

A 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia a csapatvezetők szemével

2023. augusztus 28.
1 perc

Tréning napot tartottak augusztus 27-én azoknak az önkénteseknek, akik a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpián csapatvezetőként vesznek részt, hozzájárulva ezzel az esemény sikerességéhez. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban gyülekeztek a csapatvezetők, hogy felkészülten kezdhessék a versenyt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az augusztus 28. és szeptember 4. közötti nemzetközi versenynek idén Magyarország, s a Szegedi Tudományegyetem ad otthont. Ebből az alkalomból az SZTE-s diákok is lázasan dolgoznak azon, hogy minél gördülékenyebb lehessen az informatikai olimpia. A csapatvezetők a 89 ország képviseletében érkező csapatokat segítik majd a rendezvény ideje alatt. A megnyitón elhangzottak és a nap folyamán elsajátított tudás ebben lesz segítségükre. A mintegy 100 csapatvezető 99%-a SZTE-s diák.

 

IOI_training_day
Az eseményen készült képek itt megtekinthetők. Fotó:Zentai Péter


– A jelentkezéskor éreztem, hogy ez óriási esemény lesz, melynek részese lenni szervezői oldalról roppant emlékezetes lesz. Rengeteg ember fog itt Szegeden összegyűlni, mely nem csupán a színvonalat mutatja, de kivételes alkalmat is jelent új kapcsolatok kialakítására – fogalmazott a nap megnyitója előtt az egyik SZTE-s diák.

 

– Az egyetemen is informatikát tanulok, így azt éreztem alapból van kapcsolódásom ehhez a diákolimpiához. Remek lehetőséget látok arra, hogy az angoltudásomat is fejleszthessem ezáltal – válaszolta egy másik SZTE-s hallgató arra a kérdésre, hogy mi volt a motivációja a jelentkezéskor.

 

Lelkesen készül tehát mindenki a nemzetközi versenyre. Az eseményt szakmai rendezvények is kísérek, amelyek nyitottak minden érdeklődő számára.

 

További információ itt.

 

Fülöp Kata

Fotó: Zentai Péter

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek