Bezár

Hírarchívum

SZTE SZIN

Szegedi bőrgyógyászok anyajegyszűrése a Coca-Cola SZIN-en, az SZTE standjánál

Szegedi bőrgyógyászok anyajegyszűrése a Coca-Cola SZIN-en, az SZTE standjánál

2023. augusztus 25.
2 perc

Közel 250 embert vizsgáltak meg a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika orvosai az elmúlt két napban a 2023-as Coca-Cola SZIN-en az SZTE standjánál.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ingyenes dermaszkópos szűrővizsgálat augusztus 24-én, 25-én és 26-án 12 óra és 17 óra között vehető igénybe és úgy tűnik, szerencsére igen nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében. A Magyar Dermatológiai Társulat kampánya, amelyhez a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika is csatlakozott, a bőrrák szűrés fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet.

SZTE SZIN

Dr. Baltás Eszter

– Az elmúlt két napban zömmel a 18-30 év közötti fiatalok jöttek hozzánk, ők többnyire fesztiválozók voltak, illetve jártak nálunk a 2023-as Coca-Cola SZIN munkatársai, önkéntesei, standolói, ám akadtak olyanok is, akik a sajtóból értesültek erről a lehetőségről és családtagjaikkal, párjukkal vettek részt az anyajegyszűrésen – kezdte gondolatait Dr. Baltás Eszter, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika egyetemi docense, aki kiemelte: a fiatalok nyitottak voltak.

SZTE SZIN

A szűrésen nagyon sokan vettek részt.

Ismertette: azt tapasztalták, hogy a nagy többség korábban nem esett át ezen a vizsgálaton, amit egyébként javasolt mindenkinek évente igénybe vennie.

– A leggyakoribb kérdés a vizsgálat kapcsán az volt, hogy pontosan miből is áll ez a vizsgálat és mit nézünk közben. Emellett természetesen sokan érdeklődtek afelől is, hogy a meglévő anyajegyüket, amely esetleg nagyobb vagy csúnyább mint a többi, el kell-e távolítani. De többeket érdekelt az is, hogy mekkora a veszélye a bőrrák kialakulásának – mesélte a szakértő.

SZTE SZIN

Fontos infókkal lettek gazdagabbak az érdeklődők.

Dr. Baltás Eszter elmondta: igyekeztek alaposan megvizsgálni és tanácsokkal ellátni az érdeklődőket, felhívták a figyelmüket az önvizsgálatra és a rendszeres szűrésen való részvételre, illetve bemutatták brossúrájukat, amely képeken és rövid leírásokon keresztül ismerteti a bőrrák időben történő felismerésével és a fényvédelemmel kapcsolatos, legfontosabb tudnivalókat.

Pósa Tamara

Borítókép: Szegedi bőrgyógyászok anyajegyszűrése a Coca-Cola SZIN-en, az SZTE standjánál.

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek