Bezár

Hírarchívum

SZTE SZIN

Útjára indult az 55. Coca-Cola SZIN

Útjára indult az 55. Coca-Cola SZIN

2023. augusztus 23.
4 perc

2023. augusztus 23-án délelőtt 10 órakor megnyitotta kapuit az 55. Coca-Cola Szegedi Ifjúsági Napok, a város legnagyobb és egyben az ország utolsó, nyárzáró fesztiválja. Kolonics Erika, a négynapos esemény főszervezője, sajtóbejáráson ismertette a rendezvény legfontosabb tudnivalóit. A fesztiválon idén is különleges programokkal várja a látogatókat a Szegedi Tudományegyetem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Először is ki szeretném emelni, hogy idén is azt üzenjük mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát, hiszen ez a nyár utolsó és egyben az egyik legnagyobb fesztiválja. A 2023-as év egyébként több szempontból is különleges, ugyanis bővült a kapacitásunk, ami azt jelenti, hogy idén immár 30 ezer bulizni vágyót tud befogadni a Partfürdő egyébként 16 hektáros területe. Eddig ez a szám 25 ezer fő volt, ez tehát az egyik különlegességünk. A másik pedig, hogy 55 éves lett a fesztivál, ami önmagában azt hiszem, hogy mindent elmond az eseményről, annak sikerességéről és népszerűségéről – kezdte gondolatait Kolonics Erika, a Coca-Cola Szegedi Ifjúsági Napok főszervezője.


SZTE SZIN

 Kolonics Erika


Kiemelte: a kapacitás bővítés a szolgáltatást nyújtó egységek bővítésével valósulhatott meg. Így a résztvevők jó esetben elkerülhetik a hosszú sorban állást a különböző italokat és ételeket értékesítő standoknál, vagy a toaletteknél. Tavaly egy új beengedési rendszert is kidolgoztak, ami sikerrel debütált. Ezzel elérték, hogy 10-15 percnél többet nem kellett várakoznia senkinek a fesztivál területére való bejutásra. Illetve a résztvevőknek több lehetőségük nyílik a színes, kényelmes és egyben egyedi chill zone-ok igénybevételére is. A forró nyári melegben hűsítésként napközben pedig a medencét is használhatják a fesztiválozók.

 

– 215 zenei produkció mutatkozik be az idei SZIN-en, a legnagyobb nevek úgy a külföldi, mint a hazai előadók közül a Borsodi nagyszínpadon lépnek majd fel – ez egyébként a magyarországi fesztiválokon megtalálható színpadok közül a második legnagyobb, ettől eggyel nagyobb csak a Sziget Fesztiválon van – osztotta meg Kolonics Erika, aki ismertette: 2023-ban szinte egyetlen egy különleges kérés sem érkezett be hozzájuk a fellépőktől, csak és kizárólag olyan kívánságok kerültek szóba, amelyek viszonylag mind könnyedén teljesíthetők voltak a szervezők részéről.


SZTE SZIN

 Sajtóbejárás.


Elmondta: a fellépők közül eddig minden évben, szinte kivétel nélkül mindenki örömmel fogadta a szegedi meghívást és tett eleget annak. Az előadók tudomása szerint rendszerint utána néznek annak, hogy mit is kínál ez a város a meglévő eseményen kívül a számukra az itt töltött idő alatt.

 

Végezetül a kempingezőkről is ejtett néhány szót.

 

– 550 sátor hellyel bír a fesztivál területének kemping részlege, örömmel mondhatom, hogy mind az 550 hely elkelt, emellett elöljáróban már azt is kijelenthetem, hogy több, teltházas est is kilátásban van – zárta gondolatait a főszervező.


SZTE SZIN

 Elstartolt a 2023-as SZIN.


Világsztárok és hazai nagyágyúk

 

A négy napon át tartó fesztivál tehát több mint tíz helyszínen, több mint kétszáz programot kínál, köztük négy nemzetközi sztárt és mintegy százkilencven hazai koncertet, valamint további programokat, akár beszélgetéseket vagy táncházat, és idén új színfoltként a magyar vásári szórakoztatás hagyományait nemzetközi szinten is ismertté tevő Vándor Vurstlit.


A világsztárok közül fellép Rita Ora, Lukas Graham, Alok, és Timmy Trumpet is. A magyar felhozatalban pedig ott van a hazai élvonal színe-java, mások mellett Majka, Azahriah, a Halott Pénz, Krúbi, a Carson Coma, a Quimby, a Wellhello, az Ivan & The Parazol, a Margaret Island, a Bohemian Betyars, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Budapest Bár, a Bëlga, Dzsúdló, Beton.Hofi, Lil Frakk x 6363, Pogány Induló x Ótvar Pestis, de fellép a Parno Graszt, a Söndörgő, Szabó Balázs Bandája, valamint feltörekvő tehetségek sora közül is jó páran.


 SZTE SZIN

Programokkal is készül az SZTE.


Az SZTE a SZIN-en

 

A Szegedi Tudományegyetem munkatársai idén is izgalmas programokkal várják a fesztiválozókat a SZIN-en!

 

Minden nap 12 és 19 óra között:

 

• SZTE Playground: teljesítd a kihívásainkat!

• Csocsó bajnokság – mérettesd meg az ügyességed!

• SZTE információs pont – tudj meg többet rólunk!

• SZTE CHILL zone – lazulj velünk!

• Ergorace evező verseny – mutasd meg az erőd!

• SZTE Alma Mater pont – tájékozódj!

• SZTE pom-pom bemutatók – szórakozz!

• Anyajegyszűrés – derítsd ki, hogy egészséges vagy-e!

• Vizes és sport játékok – kapcsolódj ki!

 

Az egyetem az 55. Coca-Cola Szegedi Ifjúsági Napok applikációs nyereményjátékához is csatlakozik. A játékosoknak minden nap lehetőségük nyílik 7+1 kvízkérdés megválaszolására, mellyel bekerülnek egy sorsolásba. A kérdéseket a fesztiválozóknak a területen belül kell megkeresniük. A helyes válaszadók között egyetemi ajándékcsomagot is kisorsolnak.


Korábban írtuk az esemény kapcsán:


https://u-szeged.hu/sztehirek/2023-julius/szte-szin-fesztival-nyar-szeged-?objectParentFolderId=19396


https://u-szeged.hu/sztehirek/2023-augusztus/sztesok-coca-cola-szin?objectParentFolderId=19396


Pósa Tamara

Borítókép: Útjára indult az 55. Coca-Cola SZIN.

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek