eitfs2024

Élelmiszer- és csomagolási hulladék csökkentés témakörében várja jelentkezőit az idei EIT Food Solutions Program

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának hallgatói 2021. óta minden évben innovatív ötletekkel állnak elő az EIT Food programjában, melyre idén ökodesign témakörében lehet pályázni.

Magyarországi egyetemek BSc, MSc és PhD hallgatói jelentkezhetnek 3-5 fős csapatokkal. A 2024-ben meghirdetett téma a „ZeroWaste Design: Reducing food and packaging waste for sustainable supply chains systems” címet viseli. Így idén az élelmiszercsomagolás csökkentése és/vagy helyettesítése, és/vagy új csomagolási megoldás létrehozása, új újrafelhasználási megoldások kitalálásáé a főszerep.


A 2024. márciusa és novembere között megrendezésre kerülő megmérettetésen a különböző európai egyetemek közötti csapatversenyben az élelmiszeripari csomagolóanyagok ökológiai szemléletű, környezettudatos tervezésén, a környezetre gyakorolt káros hatásuk csökkentésén dolgozhatnak a résztvevők.


A csapatoknak lehetőségük van vállalkozói készségfejlesztő és termékfejlesztési oktatásban részesülni, hogy innovatív, kézzelfogható élelmiszeripari megoldást hozzanak létre.


További információ erre a linkre kattintva érhető el a programról.


Jelentkezni 2024. március 15-ig lehetséges a kinga.varsanyi@campdenbri.co.uk email címen.


Borítókép: campdenbri.hu