Friss hírek

2024. április 26.

Idén 2024. április 22 – 26 között került megrendezésre a Fenntarthatósági Témahét, melynek keretében az Önkéntes program részeként a Mérnöki Kar Biológiai Rendszerek Műszaki Intézete is vállalkozott iskolai csoport fogadására két rendhagyó foglalkozás keretében.

2024. április 03.

Az SZTE Mérnöki Kar, a Szegedi Izraelita Hitközség és az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Csongrád Megyei Szervezetének képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá Váradi Péter születésének 100. évfordulójának emlékéül szolgáló rendezvénysorozat szervezése céljából.

2024. március 28.

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar vezetősége és Hallgatói Önkormányzata által meghirdetett fotópályázat eredményei megszülettek.

2024. március 21.

Immáron harmadik alkalommal választották Prof. Dr. Bánáti Diánát az EIT Food RIS Policy Council tagjai közé, aki a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Élelmiszermérnöki Intézetében végez oktatói tevékenységeket.

2024. március 12.

A köznevelési és szakképző intézményekben tanuló diákok pályaválasztásának elősegítése, valamint a természettudományos tárgyak iránti érdeklődés felkeltése céljából az SZTE Mérnöki Kar telephelyein látogatható „osztálykirándulás” rendezvények mellett a Mérnöki Kar kihelyezett foglalkozások megtartására is vállalkozik.

2024. március 12.

Nézz be hozzánk a Mérnöki Karra! Ha középiskolás diák vagy, akkor várunk az osztályoddal egy informatív, élményekkel teli osztálykirándulásra!

2024. február 12.

Az első amerikai népautó, a Ford T-modell egyik tervezője, Galamb József emléke előtt tisztelgett az SZTE Mérnöki Kar. Egyetemi oktatók és kutatók koszorúzták meg a világhírű mérnök és konstruktőr emléktábláját az SZTE MK főépülete bejáratánál.