Kep1

Információk záróvizsgázó hallgatóinknak a diplomaátadó ünnepségről

Kedves Végzős Hallgató!

 

Az alábbiakban néhány fontos információt szeretnénk megosztani Önnel.

 

  • Hallgatói jogviszonya 2019. június 30-án szűnik meg. A tavaszi félévre matricával ellátott diákigazolványát 2019. október 31-ig korlátlanul használhatja.

 

  • A diplomaátadó ünnepség 2019. június 28-án (péntek) 14 órától a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) Kongresszusi termében kerül megrendezésre. A hallgatók részvételi díja 2500 Ft, amely összegből biztosítja a Kar az ünnepi talárt és sapkát. A talárhoz tartozó sapkát az ünnepség után emlékül megtarthatják. A részvételi díj a záróvizsgát követőpen a Neptunban kerül kiírásra, amelyet 2019. június 25-ig kell kiegyenlíteni.

Minden hallgató 4 fő vendéget hozhat, akiknek 3000 Ft/fő áron vásárolhat belépőjegyet. Az ehhez szükséges csekket a záróvizsga napján veheti át a Tanulmányi Osztályon. A befizetett csekkszelvény ellenében tudjuk átadni a vendégeknek szóló belépőjegyet a Tanulmányi Osztályon június 20-ig.

 

  • Az ünnepségen minden hallgatónak kötelező a talár viselése. A talár méretét a HÖK irodában választhatja ki 2019. június 18-19-én 10.00-15.00 óra között. A talárt az ünnepség kezdete előtt, 12:30-13:30 óra között a HÖK tagok adják ki Önnek a Tanulmányi és Információs Központ Nagyelőadó termében. A talárokat a diplomaosztó után azonnal le kell adni, ezért a fotózást szíveskedjen az ünnepség előtt elrendezni, mert utána már nem lesz rá lehetőség.

Szintén a TIK Nagyelőadó termében 12.30 és 13.30 óra között a leckekönyvvel, oklevéllel, oklevélmelléklettel kapcsolatos adminisztrációt is el kell elintéznie. Akik nyelvvizsga hiánya miatt nem kapnak diplomát, azok is szíveskedjenek megjelenni az igazolás adminisztrációja miatt.

 

 

Azok a hallgatók, akik nem vesznek részt a diplomaátadó ünnepségen, július 01-től intézhetik el adminisztrációs teendőiket a Tanulmányi Osztályon ügyfélfogadási időben.

 

 

 

A kongresszusi teremben a hallgatóknak 13:30 órakor helyet kell foglalniuk, ahol tájékoztatást kapnak a rendezvénnyel kapcsolatosan, ezután a termet már nem hagyhatják el. Kérjük, ne késsen el! A rokonok 13:40 órától tudnak a belépőkártya ellenében belépni a terembe.

 

 

  • Szeretnénk felhívni figyelmét szakirányú továbbképzéseinkre, amelyek komoly szakmai ismerettel egészíthetik ki alapdiplomáját. Karunkon lehetőség van a felsőfokú oklevéllel rendelkezőknek további speciális, szakmai tudást szerezni 3-4 féléves képzéseken az alábbi szakokon:

Élelmiszeripari higiénia szakmenedzser (EOQ)

Minőségügyi rendszermenedzser (EOQ)

Műszaki diagnosztikai és karbantartó szakmérnök

 

Bővebb információt a www.mk.u-szeged.hu oldalon a Felvételizőknek/Képzések menüben találhat. A szakirányú továbbképzéseket csak levelező tagozaton hirdetjük.

 

  •  A felsőfokú tanulmányok során 12 államilag támogatott félév felhasználására van lehetőség, így egy alapképzés elvégzése után bekapcsolódhat állami ösztöndíjasként mesterképzésre is.

Mesterképzéseink (MSc):

 

Élelmiszermérnök

Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök

Műszaki menedzser

Gépészmérnök

 

Mesterképzéseinket nappali és levelező tagozaton is hirdetjük.

 

 

Szeged, 2019. június

 

Tanulmányi Osztály


A TO tájékoztató letölthető változata itt elérhető.


Adatkezelési tájékoztató itt letölthető.