Záróvizsga tájékoztató


Kedves Végzős Hallgatók!

 

Szeretnénk felhívni figyelmét a záróvizsgával kapcsolatban néhány fontos információra.

 

A záróvizsga időpontja 2018. január 04.

 

 

A záróvizsga napján a hallgatóknak alkalomhoz illő öltözetben reggel 7:30 órakor kell megjelenniük a kijelölt termek előtt. A záróvizsga beosztást a Kar honlapján a Hallgatóknak/Záróvizsga információk fül alatt, a CooSpace-en, és a Tanulmányi Osztály folyosóján hozzuk nyilvánosságra. A záróvizsga napjáig változhat a beosztás, ezért legyenek szívesek a vizsga előtti napon délután még egyszer megnézni!

 

 

Aki a szakdolgozatát megvédte egy korábbi bizottsági vizsgán, kérem, készüljön egy 5 perces bemutató prezentációval. Ezzel kapcsolatban a következőkre figyeljenek:

 

A bemutatót minden gépen a Windows asztalon lévő „ÚJ-BEMUTATÓK” mappába kell bemásolni. (Közvetlenül az asztalra vagy más mappába ne másoljanak).

 

Ha a Pen drive-ot a számítógép előlapi USB csatlakozója nem ismeri fel, érdemes megpróbálni a gép hátulján lévő (vagy onnan usb kábellel előrevezetett) USB csatlakozók valamelyikét is, mert az legtöbbször kompatibilisebb az előlapinál.

 

A feltöltésben kollégáink segítenek!

 

A szakdolgozat védés anyagát mindenképpen a saját nevére mentse el.

 

Bemutatót csak Pen drive-on (lehetőleg USB2.0-ás csatolású legyen, mert az USB3 olvasásával gondok lehetnek), vagy CD lemezen (CD-R) hozzon!

Mobiltelefonon vagy mp3 lejátszón ne hozzon bemutatót! Külső USB HDD-n sem előnyös bemutatót hozni.

 

Ezen kívül a Pen drive meghibásodhat, vírusos lehet, vagy nem olvasható valamilyen fizikai hiba miatt (akár aznap reggel is meghibásodhat).

Ennek kivédésére javasoljuk, hogy küldje el saját magának pl. egy gmailes vagy freemailes e-mailcímre (vagy dropbox, onedrive felhőmeghajtóra) a bemutatójának egy másolatát, és ha gond van a Pen drive-jával, akkor pl. a gmailből még le tudja tölteni bármikor!

Minden teremben van internet elérés.

 

Ha valaki a bemutatójába külső fájlból hangot, vagy videót csatol, akkor a videót vagy hangot is hozza el a Pen drive-on a bemutató mellett, különben előfordulhat, hogy nem fog működni.

 

Ha valamelyik terembe hangszóró kell a bemutatóhoz, kérjük 3 nappal előre jelezni!

 

Használható formátumok: Microsoft Office 2003, 2007, 2010 (ppt, pptx)

(Esetleg Office 2013, prezi, OPEN OFFICE, libreoffice formátumok is használhatók, de sok animáció vagy áttűnési effekt esetén lassú lehet a teremben lévő gépek miatt. Így ezek a formátumok nem javasoltak.) Ha teheti záróvizga előtt pár nappal tesztelje le az ilyen speciális formátumú előadását a tantermi gépen, szakdolgozós tanára segítségével.

 

Saját laptopról történő vetítésre a teremben nincs lehetőség.

 

A Powerpointban jegyzetoldal (előadói mód) használatára nincs lehetőség (a monitoron és a kivetítőn is egy az egyben ugyanazt fogják látni).

Prezentert, laser pointert sajnos nem tudunk biztosítani.

 

Mostanában nagyon sok számítógépes vírus terjed. Mindenki nézze át záróvizsga előtt még otthon a Pen drive-ját egy víruskeresővel, hogy nem vírusos-e esetleg.

Javasljuk az ESET online ingyenes viruscannert ehhez:

http://www.eset.hu/nod32/eos

 

 

Sikeres vizsgát kíván a Tanulmányi Osztály!

 

 

2017. december 14.