Epulteink

Épületeink

Az SZTE Mérnöki Kar három épületében zajlik az oktatás, és a kutatás. Az egymáshoz közel elhelyezkedő épületek nem csak gyalogosan, hanem tömegközlekedéssel és személygépkocsival is jól megközelíthetők. A belvárosi ingatlanoktól rövid sétára található az egyetem Rektori Hivatala, és a József Attila Tanulmányi és Információs Központ.

 


Főépület (A épület)


6724 Szeged, Mars tér 7.
telefon: +36-62-546-000


foep


A főépületben első sorban elméleti oktatás folyik, melyet a négy előadó terem (kb. 100 fő/terem befogadására alkalmasak), és nyolc szemináriumi terem támogat. Az épületben kapott helyet még három számítógépes kabinet, illetve laborgyakorlatoknak adnak helyet az emeleti laboratóriumok, míg az alagsorban műhelymunkát is lehet végezni.

Az épületben található:

Kar Dékáni Hivatala, a Tanulmányi Osztály, a Gazdasági Iroda, a Gondnokság, a Gépészeti Intézet titkársága, az Mérnöki Menedzsment és Ökonómiai Intézet titkársága, és a kar saját tornaterme.

 



C-épület


6725 Szeged, Moszkvai krt. 5-7.
telefon: +36-62-546-551



C-epulet


Az épületben található az Élelmiszermérnöki Intézet titkársága, és egy nagy előadó mellett 5 szemináriumi terem is helyet kapott, illetve van 17 laboratórium és műhely, ahol a szakmai gyakorlati órák szoktak zajlani.

 



D-épület


6725 Szeged, Moszkvai krt. 9.
telefon: +36-62-546-551



D-epulet


2011. novemberében adták át az SZTE Mérnöki Karának új, modern, megújuló energiaforrásokkal működtetett épületét. A mérnökképzés megerősítését, fejlesztését jól felszerelt gyakorlati oktatási terek, és 11 labor szolgálja. Számos innovatív, környezetkímélő építészeti és gépészeti megoldást alkalmaztak az épület tervezésénél, kivitelezésénél. Hőkutak szolgálják a geotermikus energiával működő fűtő- és hűtőrendszert. A tetőre egész napelemparkot telepítettek – ez segít rá a zöldház áramellátására. A vasbeton szerkezetet háromrétegű üvegfalak teszik áttetszővé. Az ablakok képesek télen a napsugár hőjének elnyelésére és elraktározására. Energiatakarékos LED-világítás és a hőháztartás hatékonyságát biztosító, speciális üvegtechnológia teszi lehetővé a gazdaságos és ökológiailag is fenntartható üzemeltetést. Az egyenletes hőmérséklet biztosítása érdekében automatikusan működésbe lép az épület falán és tetősíkján az árnyékoló, amely a napfény erejére és a széljárásra reagál. Egyedülálló, hogy a hőszivattyú rendszert a hallgatók működés közben is megfigyelhetik. Így – Varga László okleveles építőmérnök ötlete nyomán – az új kari épület maga is „tanítja” a hallgatókat. A gépészeti teret sem rejti el álmennyezet, a liftaknánál pedig egy üveglap mögül, közelről figyelhetik meg a hallgatók, miként működik a gép és a vezérlő.


Az épületben található a Biológiai Rendszerek Műszaki Intézetének titkársága, két számítástechnikai kabinet, és tíz laboratórium.