Bezár

Hírarchívum

szte_beiratkozas_2023

Több mint tízezer új hallgató iratkozik be a Szegedi Tudományegyetemre

Több mint tízezer új hallgató iratkozik be a Szegedi Tudományegyetemre

2023. szeptember 06.
1 perc

A 2023-as általános és pótfelvételi eljárásban felvett hallgatók, a részképzésekre jelentkezők és az új külföldi hallgatók szeptember első hetében iratkoznak be az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Szeptembertől több mint tízezer új hallgatót köszönthet az SZTE.

Az általános felvételi eljárásban 7896, a pótfelvételi eljárásban 880 új hallgatót vett fel a szegedi egyetem. Az SZTE részképzéseire 134 hallgató jutott be, így több mint 8900 új magyar hallgató iratkozhat be szeptember első hetében az SZTE-re. A nemzetközi felvételi és beiratkozási statisztikák alapján több mint 1200 új külföldi hallgató kezdheti meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem idegen nyelvű képzésein, így összesen több mint 10.000 új hallgatót köszönthet az intézmény.


Az SZTE elsőéves hallgatói előre egyeztetett időpontban iratkozhatnak be a József Attila Tanulmányi és Információs Központban 2023. szeptember 4. és szeptember 8. között. A Beiratkozási Gólya Napokról részletesen itt olvashat. A különböző nemzetközi ösztöndíjprogramokkal érkező és a fizetős képzéseken részt vevő külföldi diákokat szeptember 6. és szeptember 8. között háromnapos rendezvénysorozatra várja az SZTE.


A beiratkozási napok nem titkolt célja, hogy az SZTE-re érkezők már az első nap azt érezzék: Szeged legnagyobb közösségének tagjaivá váltak.

SZTEinfo

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek