mentor_cover

SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramja mérnökhallgatóknak

A 4 hónapig tartó programban – 2017. október 4. – 2018. január 31. – a résztvevő hallgatók volt SZTE-s szakemberekhez jelentkezhetnek.
Határidő: 2017. szeptember 22. 12.00.


A program azzal a céllal jött létre, hogy segítséget nyújtson a munkaerőpiacon elhelyezkedett SZTE-s alumnik és a jelenlegi hallgatók közötti kapcsolatfelvételben, ezáltal is átadva a mentorok tapasztalatait, szakmai tudását a mentoráltaknak, aminek köszönhetően a hallgatók reális szakmai képet alakíthatnak ki, és kipróbálhatják az elméletben megtanultakat a gyakorlatban is.


Az Alumni Mentorprogram előnye, hogy rugalmasabb, mint egy szakmai gyakorlat, kevesebb időt vesz igénybe, mégis a networking mellett rálátást biztosít egy adott szakmára a mentorokon keresztül.

Mindemellett a hallgatóknak lehetősége nyílik arra, hogy a jövőben elképzelt munkahelyhez közelebb kerülhessenek, vagy akár a gyakorlati hely vagy munkahelyválasztásban segítséget kapjanak. A 2014 óta működő program visszajelzései alapján a mentoráltak több mint 90%-a elégedett a programmal.


MK-s hallgatókat kereső mentorok


Kovács Vilmos 

Berki Péter 

Némethné Pálfy Marianna 

Varga Csaba



Bármely más szakos hallgatók számára


Pap Katalin 

Mergl-Kovács Bernadett



Jelentkezés módja: önéletrajz és a kitöltött jelentkezési lap elküldésével az info@sztealmamater.hu vagy az iroda@sztealmamater.hu e-mail címre. Az e-mail tárgyaként az „Alumni mentorprogram – illetve a kiválasztott mentor neve szerepeljen, vagy személyesen leadva az SZTE Alma Mater irodában: Szeged, Honvéd tér 6., 33-as iroda.


Határidő: 2017. szeptember 22. 12.00.

A fennmaradt helyekre pótjelentkezés: szeptember 28. 12.00.


További részletek:

2017/2018-as tanév I. félévének mentori felhívásai itt.

Mentorált hallgatók véleménye itt.

SZTE Alma Mater mentorprogram: Mivel jár a mentorprogram, mik a teendők

Tíz tipp a sikeres mentor-tanítvány kapcsolathoz



Jelentkezési lap letöltés:

Jelentkezési lap MK-s hallgatók számáraJelentkezési lap Bármely más szakos hallgatók számára