Gyaszhir

In memoriam Dr. Eszes Ferenc

Szomorú szívvel értesültünk a hírről, hogy Dr. Eszes Ferenc egyetemi docens kollégánk 2018. július 21-én elhunyt.

Szomorú szívvel értesültünk a hírről, hogy Dr. Eszes Ferenc egyetemi docens kollégánk 2018. július 21-én, életének 64. évében elhunyt.

Dr. Eszes Ferenc kollégánk 1976-ban szerzett Élelmiszeripari üzemmérnöki végzettséget az Élelmiszeripari Főiskola Élelmiszeripari Karán, majd 1988-ban tartósítóipari mérnöki diplomát szerzett a KÉE Élelmiszeripari Karon.

Szakmai pályafutását a Szegedi Szalámigyár és Húskombinátban kezdte 1976-ban.

Oktatói és tudományos kutatói munkássága 1979-ben indult el a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar jogelőd intézményénél, a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Élelmiszeripari Főiskolai Karán, Szegeden és - a szakoktatói beosztástól kezdődően a tanársegédi, adjunktusi, főiskolai majd egyetemi docensi munkaköröket betöltve - töretlenül ívelt egészen a 2018. június 30-i nyugdíjba vonulásáig.

1997-ben dr. univ. fokozatot, majd ezt követően a „Hústermékek hőkezelésének tervezése” című értekezésének sikeres megvédésével PhD tudományos fokozatot szerzett.

Közel negyven éves oktatói pályafutása során több száz élelmiszermérnök hallgatónak és ERASMUS-os külföldi hallgatóknak adta át - magyar és angol nyelven - a húsipari technológia, a tartósítás és a konzerválás szakterületén megszerzett kimagasló elméleti és gyakorlati szaktudását.

2006-tól kezdődően - 11 éven keresztül - meghívott előadótanárként a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara Élelmiszertudományi Tanszékén is tevékenykedett.

Oktatási tevékenysége során számos hallgató szakdolgozatának és diplomadolgozatának témavezetését is ellátta és rendszeresen részt vett a záróvizsga bizottságok munkájában.

A szakmai elhivatottsággal párosuló segítőkész, emberséges személyiségének emlékét szívünkben megőrizzük.


Docens úr temetésére 2018. augusztus 10-én 15 órakor kerül sor a Belvárosi temetőben.

Nyugodjék békében!