Lean és az FMOS rendszer bemutatása a Mérnöki Karon a Mars Magyarország jóvoltából

Sziasztok!

 

Rója-Gergely Judit vagyok, Bokroson, a Mars Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft-nél dolgozom Lean Vezetőként.

Nagy örömömre szolgált, hogy 2018. május 9-én lehetőségem nyílt a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán előadást tartani a Vállalatirányítás kurzus keretein belül.

 

Előadásom célja az volt, hogy játékos formában megismertessem a harmadéves hallgatókkal a Lean alapjait és az FMOS rendszerünk logikáját.

A rövid elméleti ismertetőt követően a kurzus résztvevői csapatokba rendeződve egy-egy műszak szerepében, egy társasjáték keretein belül kísérhettek végig egy gyártási folyamatot és figyelhették meg, hogy az egyes Lean megoldásokkal hogyan szüntethetőek meg a szűk keresztmetszetek.

 

A délelőtt nagyon jó hangulatban telt, a diákok érdeklődéssel fogadták az előadást és lelkesen versengtek a játék során az első helyért, hogy megnyerjék a Mars termékeket tartalmazó ajándékcsomagot.

 

123


Köszönöm szépen a hallgatóknak a nyitottságukat és bízom benne, hogy a későbbiekben is lesz lehetőségünk különböző szakmai előadásokon keresztül megismertetni a hallgatókkal a Marsot!

 

 

Addig is, nagyon szívesen látunk Benneteket Bokroson, akár egy szervezett gyártúra, akár nyári szakmai gyakorlat keretében.

Ha szívesen részese lennél a bokrosi Mars csapatnak, a következő e-mail címen keresztül tudsz érdeklődni az aktuális lehetőségekről:

marshu.jobs@effem.com