Bezár

Hírarchívum

ERC

Első helyezés az Edu Robotics Cup versenyen

Első helyezés az Edu Robotics Cup versenyen

2022. április 19.
2 perc

Első helyezést ért el az SZTE Mérnöki Kar csapata az Edutus Egyetem által meghirdetett Edu Robotics Cup versenyen.

Az ipari folyamatirányító rendszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkozó ATYS-CO Kft ösztönzésére AutomAtys néven indult a Mérnöki Kar duális hallgatóiból álló csapat az Edutus Egyetem robotikai versenyén. A csapat tagjai Atesán Alex, Kiri Gábor Gergő és Kulcsár Tamás, a csapat szakmai mentorálásra a cég képviseletében Szucsán László vállalkozott coach-ként. A csapat az Edu Robotics Cup Engineer Challenge kategóriájában nevezett, aminek keretében a versenyzők elsősorban programozásra helyezett hangsúllyal oldanak meg versenyfeladatokat, ugyanakkor a robotok összeállítása is fontos része a feladatnak. A kategóriában 12 országból, 4 korcsoportban nyílt lehetőség nevezést leadni, a versenyfeladat megoldására a 2022. január 13 és 2022. január 20 közötti időszak állt rendelkezésre. A megoldást tartalmazó videó és a robot programozásának dokumentációja a verseny platformjára került feltöltésre a megadott határidőre.

Az idei év versenyfeladatában a robotot a kapott, fekete-fehér négyzetekből álló versenypálya bármely pontjáról elindítva kellett mozgatni, olyan módon, hogy a csapat által előre meghatározott három tárgyat a feladatban megadott módon elmozdítsa. Egy tárgyat a pályáról teljesen ki kellett vinnie, két másik tárgyat pedig a térképen lévő piros négyzetekbe kellett eljuttatnia. A térképen szétpakolt 4x5 színű (piros, kék, sárga, zöld) lego kockák közül pedig 3 színt legalább egymáshoz kellett érinteni, de több pont eléréséhez egymásra pakolást is tartalmaznia kellett a megoldásnak. A teljes feladatra 1 perc állt rendelkezésre, időtúllépés esetén pontlevonás járt.

A csapat a versenyfeladat megoldása során számos kihívással szembesült, melyek leküzdése révén jutott el a feladat sikeres teljesítéséhez. A versenyen elért 1. helyezés a csapat számára egyúttal nevezési lehetőséget is teremtett a következő téli versenyre. Gratulálunk a kiemelkedő eredményhez, és sok sikert a következő megmérettetéshez

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek