Bezár

Hírarchívum

Let's eat Hungary 2023.

Let’s eat Hungary – Magyar ízek nyomában a Mérnöki Kar külföldi hallgatói

Let’s eat Hungary – Magyar ízek nyomában a Mérnöki Kar külföldi hallgatói

2023. december 21.
2 perc

2023. december 12-én került megrendezésre immáron második alkalommal a Let’s eat Hungary címet viselő rendezvény a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán, ahol a nemzetközi hallgatók a hagyományos magyar ízekkel találkozhattak.

Az angolnyelvű élelmiszertudomány és -technológia mérnök képzésben résztvevők (Food Science and Technology Engineering) és Indonéziai Nemzetközi Hallgatói Mobilitási Ösztöndíjas hallgatók (Indonesian International Student Mobility Awards) számára szervezett eseményen magas volt az érdeklődők száma.

Let's eat Hungary 2023.

A rendezvény megálmodója Dr. Vidács Anita főiskolai docens, az angol nyelvű MSc képzés és IISMA koordinátora idén is nagy lelkesedéssel szervezte az eseményt. A „Let’s eat Hungary” elnevezést viselő délutánon a hallgatók megismerkedtek a magyar gasztronómiával, egyes Hungarikumokkal és tradicionális magyar élelmiszerekkel. Többek között téliszalámi, kolbász, különböző sajtok, rétesek, szaloncukorok, túró rudi, Zizi, Dunakavics került a magyar népi motívumokkal díszített asztalra. Emellett a szomjukat Márka üdítőkkel, Unicummal, Tokaji aszúval, Egri bikavérrel tudták oltani a résztvevők, valamint a magyar tüzes vizet; a pálinkát is megkóstolhatták.

Let's eat Hungary 2023.

A „Let’s eat Hungary” azonban nemcsak az ízekről szólt, mivel Dr. habil. Gál József egyetemi docens, külkapcsolati dékánhelyettes csárdást is tanított a hallgatóknak. Így a magyar tánccal és a különböző magyar zenékkel is megismerkedhettek a külföldi hallgatók.

Let's eat Hungary 2023.

Az esemény helyszíni lebonyolításában a mikrobiológiai laboratórium kolléganői is segítettek; Vargáné Szabó Ildikó, Dobozi Réka és Varga Krisztina közreműködésével került megrendezésre az esemény.

A rendezvényt idén is nagy lelkesedéssel fogadták a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának nemzetközi hallgatói, ahol szinte minden külföldi diák megjelent. A hangulat emelkedett volt. Élményekkel gazdagon zárták a hallgatók a szorgalmi időszakukat, és a szervezésért köszönetüket fejezték ki.

Szöveg: Vidács Anita, Újvári Gréta

Fotók: Vidács Anita

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek